En cabin charter är ett utmärkt alternativ för singlar eller par som vill njuta av en segelsemester, men kanske inte har tillräckliga kvalifikationer, tid att lära sig att segla eller helt enkelt inte vill hyra en hel båt med inhyrd skeppare som kan kosta ganska mycket om en eller två personer skulle behöva stå för hela kostnaden. Cabin charter kan då vara ett perfekt alternativ för den som bara vill prova på en segelsemester för att prova på båtsemester i Grekland.

Med en cabin charter bokar man en hytt (två bäddar) på båten, och den goda nyheten är du inte är beroende av dina vänners semesterplaner och om de inte är säkra så behöver du inte hyra hela båten utan bara en hytt för två. Det kanske är så att dina vänner eller familj inte vill segla, då är cabin charter ett bra alternativ att knyta nya bekantskaper som förmodligen som dig har ett seglingsintresse. På en cabin charter seglar man under ledning av en skeppare som är ansvarig för båten och din säkerhet. Cabin charter är ett utmärkt sätt att njuta av solen,havet samt att inte behöva oroa sig för att hantera båten, lägga till i hamn, men är ibland intresserad av att vara involverad i seglingen.

Hur en Cabin Charter fungerar

Det finns en viss flexibilitet för reseplanen, hos oss har varje båt en rutt för säsongen och ombordstigning sker veckovis. Under en vecka tar vi oss från hamn A till hamn B men seglatsen har en viss flexibilitet och naturligtvis diskuteras detaljerna för vad man kan se och besöka under veckan men i slutändan måste skepparen ha sista ordet baserat på tidsramen, väder och besättningens erfarenhet, viktigt att komma ihåg är att rutten kan ändras under veckan baserat på väder eller andra förhållanden, men skepparen kommer alltid att ta upp eventuelle rutt förändringar med besättningen.
En skeppskassa är oftast det bästa alternativet för att täcka kostnaderna för mat och dryck äts ombord och alla besättning förväntas delta i matlagning om inte värdinna finns ombord, även om detta är vanligtvis begränsad till snacks och lättare luncher. Alla besättningsmedlemmar är också skyldiga att hjälpa till att hålla båten ren och snygg.
Kvällsmål äts i land men det är möjligt att laga mat ombord om så önskas. Skepparen kan även rekommendera lokala restauranger för att undvika turistfällorna som det tyvärr finns gott om.

 

En vecka ombord

En vecka ombord

I detta ruttförslag utgår seglingen från Rhodos där vi besöker fyra närliggande öar, Symi, Tilos, Chalki och Alimia. Lördag (Rhodos) Flygplanet från Sverige landar i regel på eftermiddagen. När ni kommer ut ur terminalen står en taxichaufför och väntar på ...