vindcharter

Segla i Grekland

Vi är många som ständigt drömmer oss bort till den grekiska övärlden. Det finns så mycket fina smultronställen som lockar att det är svårt att bestämma sig för vilken rutt som frestar allra mest.
Är du en person som helst spenderar tid ute på havet eller vill du helst lägga till vid mysiga fiskebyar och få en inblick i lokalbefolkningens liv? De flesta väljer en kombination av detta. Det bästa med att segla i Grekland är att du kan få båda världar!

Vår pärla i den grekiska övärlden!

Kykladerna – en sagolik ögrupp

Frågan är om det finns en vackrare solnedgång än den kring Kykladerna. I denna ögrupp ingår flera välkända öar som exempelvis Santorini och Mykonos. Det finns så många vykortsvackra omgivningar här att vi inte riktigt vet var vi ska börja, men kolla in detta fotoalbum för inspiration.

Segla i Grekland-tips

Det finns några bra saker att ha i åtanke innan du bokar din drömresa till den grekiska övärlden. Här kommer några tips.

Våga testa nytt – gå i land!

I planeringsstadiet ser man ofta lata dagar på däck framför sig, med en god bok och ett svalkande glas nära till hands. Det är förstås en stor del av seglingsresan och ska så förbli! Men omväxling förnöjer.
Hälsa på lokalbefolkningen på en liten ö och smaka på deras specialiteter (honung, ost, olivolja med mera). Tänk på dina tidiga resor i backspegeln och ställ dig frågan: ”Är inte flera av de bästa reseminnena från oväntade utflykter?”. Svaret är ofta ”Ja!”.

Kolla upp företaget

Det finns många olika företag som erbjuder seglingsresor i Grekland. De allra flesta är klockrena att ha att göra med men som alltid finns det oseriösa aktörer. Till havs är det ett måste med flytvästar, sjökort, robust och servad båt med mera.
Gör din research i lugn och ro hemma i Sverige och välj (om det är möjligt) företag efter rekommendationer eller fråga en resebyrå du har förtroende för.

Tänk över när du vill resa

Tänk på att möjligheten att segla i Grekland sträcker sig längre än sommarmånaderna. Är du ute efter en avkopplande resa kan vi rekommendera september och oktober. Då har ”högsäsongshetsen” lagt sig men Medelhavet är fortfarande varmt.
Kan du komma iväg i maj blomstrar det som aldrig förr och omgivningarna är magiska. Vill du ligga i och bada länge är det dock inte en lika behaglig temperatur som senare på säsongen. Säsongen är längre än vad många tänker på!

Segla i Grekland med skeppare

Många ställer sig frågan om de ska anlita en skeppare eller inte. Fördelarna är flera. Ni som medpassagerare kan slappna av på ett helt annat sätt och slippa oroa er för tillstånd, försäkring och licenser med mera. Dessutom kan skepparen området: historian, bästa restaurangerna, godaste lokala specialiteterna med mera. Det sätter guldkant på resan!
Nackdelar då? För dig som ser själva seglingen som en höjdpunkt och en stimulerande utmaning är det förstås en god idé att segla själv. Fundera på vad du vill få ut av resan. Huvudfrågan är (lite överdrivet förstås): avkoppling eller action?

Tips på arrangörer!

Över 250 000 människor har seglat med denna researrangör sedan starten för 17 år sedan.
Ett av Dream Yacht Charters ruttförslag är en veckosegling i vårt favoritområde Kykladerna.
Hos Sea Travel kan du antingen hyra egen båt eller få med en skeppare ombord.
More Sailing är specialister inom segling i Grekland med erfarna experter.

Låt drömresan bli till verklighet!