Segla i Kroatien

Kroatien fortsätter att öka i popularitet, år efter år! Landet är idag ett av de populäraste resmålen hos oss svenskar och det finns inget som tyder på att det kommer ändras. I Kroatien kan du njuta av en otrolig kust med oerhört fint vatten. Denna kombination har gjort att många vänner och familjer drömmer om att segla i Kroatien!

Segla i Kroatien-tips

Vår favorit i Kroatien är regionen Dalmatien. Du har säkert hört talas om Hvar och Brac – de öarna ingår i detta område. Många flyg landar i Split som också ingår i regionen. Det är just smidigheten att ta sig hit blandat med de stora möjligheterna till ”öluff” som gör detta till vår favorit i seglarsammanhang. I detta område finns det otroligt många vackra platser att lägga till på.

Upptäck Dalmatien

Split

Kroatiens nästa största stad har en rik historia och ses som ”porten till Kroatiens skärgård”. Vi rekommenderar att kombinera seglingen i Dalmatien med ett besök i Split. På så sätt får ni både puls och avkoppling på er resa. En populär kombination!

Brac

På ön Brac kan du njuta av den vackra naturen och fina stränder. Faktum är att det finns några sandstränder på Brac vilket är ovanligt i Kroatien. Stora höjdskillnader bidrar till mäktiga naturupplevelser!

Hvar

Ön Hvar är också ett givet stopp på seglingsturen i Kroatiens skärgård. Här hittar du mängder med badvikar med mysiga restauranger. En stor ö (för att ligga i kroatiska skärgården) som många återkommer till.

Segla i Kroatien med skeppare

När vi pratar om segelsemestrar finns det några olika upplägg att välja mellan. Vi presenterar här huvuddragen!

Med skeppare

Om du hyr en båt med skeppare slipper du i stort sett all huvudbry. Skepparen har hand om tillstånd, licenser, båten, styrningen… Ja, det mesta. Vad behöver du göra då? Du kan koncentrera dig på dyk, solning, avkoppling, umgänge och andra sysslor som hör semestern till. Om ni är ovana seglare är detta alternativ för er. Är ni vana seglare och vill koppla av är det här med att hyra skeppare också ett vinnande koncept.

Med skeppare och besättning

Skepparen tar hand om det praktiska som har med båten att göra, men vill du kunna njuta av en nylagad lunch ute på havet rekommenderar vi att lägga till en kock eller värdinna. De förbereder allt i mat- och dryckesväg och ni som passagerare kan luta er tillbaka och koncentrera er på njutandet. Detta val är för sanna livsnjutare!

Hyr en båt och segla själv

För dig som är duktig på segling och att navigera är förstås det billigaste alternativet att endast hyra båten. Många duktiga seglare har drömt om att ta med familj eller vänner på en Medelhavs-tur och var passar bättre än i Kroatiens kristallklara vatten?

Notera att

Om du går efter alternativet med skeppare (och eventuell besättning) behöver du inte känna dig låst av deras närvaro. De allra flesta är väldigt tillmötesgående och gör allt för att passagerarna ska få en så bra upplevelse som möjligt. Skepparen och besättningsmännen har oftast flera fina smultronställen på lager. De kan också ”utbilda” er inom segling. Fyll på er kunskap inom ämnet – nästa gång kanske det är ni som styr skutan själva?

Vilka arrangörer kan jag vända mig till?

Croatia Yacht Club
Här hittar du tydliga prisexempel och flera förslag på rutter i Kroatien.

More Sailing
Erbjuder Kroatienresor till havs och har fått många fina kundomdömen.

Navigare Yachting

Välj mellan ett stort utbud av seglingsresor till Kroatien med flera olika båtalternativ.

Swede Charter

Svenska arrangören Swede Charter har full koll på seglingsresor till Kroatien.

Få mer inspiration för att segla i Europa!