Turkiet är ett land med fantastiska omgivningar och god mat. I detta land med över 82 miljoner invånare blandas en rik historia, en otrolig geografi samt flera olika kulturer och religiösa inriktningar.
Många svenskar väljer att semestra i landet. Att segla i Turkiet är populärt då du får se otroligt många vackra vyer till havs. Dessutom har fina möjligheter att lägga till i hamnen på någon av de 500 pittoreska öar som tillsammans skapar landets övärld.
Turkiets varma klimat gör det möjligt att segla ända från april till oktober. I april och maj grönskar det fint och våren är kommen. Väljer du att åka i september eller oktober är havet fortfarande varmt men de allra flesta turister är borta och priset är lägre. Du som är flexibel kan spara många tusenlappar om du åker under våren eller hösten!
Få ställen i världen kan mäta sig med det klara, turkosa vattnet som finns i Turkiet. Du ser på långt håll under vattnet, perfekt för dig som uppskattar snorkling från båten!
Det är inte ovanligt att segla i närheten av över 2000 meter höga berg. Det är en mäktig känsla som måste upplevas på plats. Höjdskillnaderna ger magiska vyer!
Turkiet ligger i både Europa och Asien och har influenser från både öst och väst. Det finns många monument i övärlden för den historiskt intresserade. Varför inte lägga upp seglingsrutten efter vilka historiska platser du vill besöka?
Se till att lägga till i en hamn som ligger nära ett hamam-badhus. Det är en gammal turkisk tradition som innefattar ångbastu, massage och scrub. Många rutinerade Turkiet-besökare tycker hamam-upplevelsen är ett måste varje resa. Ta hand om huden efter en dag på havet!
Vi har redan varit inne på att Turkiet är ett land med kontraster. Det är få andra länder som erbjuder både fullt ös och stillhet med sådan självklarhet som Turkiet gör. Festa i Marmaris ena kvällen, för att sedan koppla av i en pittoresk fiskeby kvällen efter.
Många återkommer till Turkiet på grund av maten. Det turkiska köket (också kallat för det ottomanska köket) är ett av världens mest inflytande kök och vanligt förekommande inslag är dönerkebab-spett, turkisk pizza, börek och rätter med fyllda grönsaker.